SEMPOZYUMA BAŞVURU KOŞULLARI
Sempozyum, yurt içi ve yurt dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Bunun için amaç, yöntem, muhtemel bulgular ve kullanılacak kaynakları içeren 200-250 kelimelik bildiri özetleri şablona (Özet Bildiri Şablonu) uygun bir şekilde başvuru formu eklenerek 07 Şubat 2020 tarihine kadar siusempozyum@siirt.edu.tr adresine gönderilmelidir. Bildiri özetleri sempozyum konularına, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluk ve çalışmanın özgünlüğü dikkate alınarak Düzenleme ve Bilim Kurulu Üyelerince değerlendirilecektir. Kurul üyelerinin yapacağı değerlendirmeler kabul/şartlı-kabul-ret biçiminde olacaktır. Kabul edilen özet bildiriler 02 Mart 2020 tarihinde duyurulacaktır. Kabul edilen özet bildirilerin sempozyum kesin programında yer alabilmeleri için 01 Mayıs 2020 tarihine kadar tam metin bildirilerini şablona (Tam Metin Bildiri Şablonu) uygun bir şekilde hazırlayarak siusempozyum@siirt.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Sempozyumun dili Türkçe, Arapça ve İngilizcedir.
Bildirinin daha önce bir yerde sunulmamış veya yayımlanmamış olması, yayımlanmış bir kitabın, yayımlanmamış dahi olsa bir tezin bölümü, ana başlığı veya alt başlığında işlenmemiş olması gerekmektedir.
Sempozyum sonrasında sunulan bildiriler Sempozyum Bildiriler Kitabı’nda yayınlanacaktır.
Tam Metin Gönderme
Kabul edilen bildirilerin tam metinlerinin 01 Mayıs 2020 tarihine kadar yazım kurallarına uygun biçimde ekli Word dosyası olarak siusempozyum@siirt.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Tam metni gönderilen bildiriler Bilim ve Düzenleme Kurulu’nca özet ve bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluk açısından incelenerek Sempozyum Programı’na dâhil edilecektir.
Bildiri Tam Metni Yazım Kuralları
1. Çalışmada, başlık büyük harfle koyu olarak ortalı yazılmalı, hemen altında sağa dayalı olarak yazarın adı-soyadı yer almalıdır. Sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda sırası ile akademik unvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır.
2. Başlık ve yazar adından sonra 200’er kelimelik 10 punto Türkçe, İngilizce ve Arapça özet yer almalıdır. İngilizce ve Arapça özette başlık da belirtilmelidir.
3. Harf karakteri Times New Roman ve punto büyüklüğü 12 olmalıdır. Tablo, dipnot ve kullanılan kaynakların punto büyüklüğü ise 10’dur.
4. Çalışma M. Word programında ve A4 kâğıt boyutuna göre bloklanarak yazılmalı, alt, üst, sağ ve soldan 2, 5 cm, alt bilgi ve üst bilgi ise 1, 25 cm boşluk bırakılmalıdır.
5. Paragraflarda satır aralığı bırakılmamalı, girinti: 0 cm, aralık: önce 6 nk- sonra 6 nk ve satır aralığı: tek satır olmalıdır.
6. Metin içerisinde kaynak gösterilecek ise parantez içinde yazar soyadı, yayın yılı ve sayfa numarası sıralı biçimde (Çaycı, 2002:520) şeklinde, dipnot olarak gösterilecek ise Yazar adı, soyadı, kitabın adı (koyu olacak şekilde-makale ise tırnak içinde ve italik), yayın evi, yayın yeri, tarihi, sayfa numarası sıralı biçimde verilmelidir. Kullanılan kaynaklar, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre alfabetik olarak sıralanarak konmalıdır.
7. Tablo ve grafikler ise ayrı ayrı numaralandırılmalı, tablonun veya grafiğin hemen altında ise 10 punto ile kaynağı belirtilmelidir.
8. Metinle doğrudan alakalı olmayan Orijinal belge, resim, harita ve benzeri resimler gerekmedikçe metin içinde yer almamalı numaralandırılarak metin sonuna eklenmelidir. Yüksek çözünürlükteki resimler ayrıca CD’ye kaydedilerek gönderilmelidir.
9. Bildiri metinleri 8 ile 16 sayfa arasında olmalıdır.
10. Sempozyumu bir araştırmacı en fazla iki bildiri ile katılabilir. İkiden fazla gönderilen bildiri özetleri dikkate alınmayacaktır.